Duitse routine en precisie bovenaan in Hong Kong Grand Prix Update Video

Christian Ahlmann vormde met Petronella Andersson het winnende team. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Het was zojuist Christian Ahlmann die zijn Zangersheide-hengst Caribis Z met uiterste precisie en grote snelheid naar de overwinning stuurde in de 5* Hong Kong Grand Prix. Hij verwees zijn landgenoot en routinier Ludger Beerbaum met Casello naar de tweede plaats. Max Kühner was de derde man op het podium van de Longines Masters.

Na Daniel Deusser in Los Angeles en Gregory Wathelet in Parijs is Christian Ahlmann de derde winnaar in de Masters serie die eindigde in Hong Kong. In de tweede ronde van de Grand Prix, waarin twaalf combinaties terug kwamen, was de Duitser oppermachtig. Voordat Ahlmann aan zijn rit begon zat Ludger Beerbaum al op het podium. Hij had zijn Casall-zoon Casello foutloos naar de op dat moment snelste tijd van 38,58 seconden gestuurd.

0,02 verschil

Even daarvoor had de Oostenrijker Max Kühner met Cornet Kalua (v. Cornet Obolensky) 38,85 seconden op de klokken gezet en John Whitaker was met de For Pleasure-merrie Ornellaia maar twee honderdste langzamer.

Superieur

Ahlmann bleek in die tweede ronde superieur op met de tienjarige Caribis Z (v. Caritano). Tot op de millimeter nauwkeurig stuurde hij de hengst snel rond en stootte in 37,94 seconden Whitaker van het podium. Zelf beklom hij de hoogste trede.

Snelle Bosty

Lorenzo De Luca was de vijfde die dubbel nul ging op Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker). Roger Yves Bost was snel in de tweede ronde, hij klokte de derde tijd met Pegase du Murier (v. Adelfos), maar de vier strafpunten uit de eerste ronde brachten hem niet verder dan plaats zeven.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.