Ga naar hoofdinhoud

Duitse zege in GP Mechelen

Holger Wulschner won zojuist de Grand Prix in Mechelen. De Duitser was met BSC Cavity goed voor de snelste foutloze barragerit in dit parcours over 1,50m. Daniel Deusser volgde op de tweede plaats en Olivier Philippaerts was met de derde plek goed voor het beste thuisresultaat. De Nederlandse ruiters speelden geen rol van betekenis in deze Grote Prijs.

Jos Verlooy nam als eerste de leiding in de barrage met Farfelu de la Pomme (v.  Vigo D Arsouilles), maar werd door zijn landgenoot Niels Bruynseels van de leidende positie verdreven. Bruynseels zat in het zadel van Gancia de Muze, waarmee hij in Genève niet te kloppen was en stuurde de dochter van de topmerrie Barones (v. Nimmerdor) in 33,12 seconden over de eindstreep.

De als achtste van start gaande Holger Wulschner liet zijn Caretino-zoon er nog een schepje bovenop doen en dook nog eens een halve seconde onder de scherpe tijd van Bruynseels. Ook Wulschners landgenoot Deusser klopte de tijd van de Belgische ruiter. In het zadel van Sweet de Beaufour (v. Diamant de Semilly) stopte Deusser de klok op 32,82 seconden.

Olivier Philippaerts kwam in deze GP in de ring met H&M Challenge v. Begijnakker Z en wist ook net iets sneller de finish te bereiken dan zijn landgenoot en pakte met een tijd van 33,06 seconden uiteindelijk de derde podiumplek.

Barrage

Twaalf combinaties plaatsten zich in Mechelen vanavond voor de barrage van de Grand Prix, maar daar zaten geen Nederlanders bij. Harrie Smolders kwam met Apollonia in actie en Leopold van Asten zadelde VDL Groep Beauty voor deze Grand Prix en beiden kregen vier strafpunten in de eerste omloop. Smolders eindigde uiteindelijk op de 21-ste plaats met de dochter van Bøgegaardens Apollo en Van Asten volgde op plek 22 met de dochter van For Pleasure.