Duitsers domineren in Championat von Frankfurt

Vier Duitse combinaties eisten zojuist de eerste vier plekken op in de internationale rubriek over 1,50m in Frankfurt, maar één daarvan was oppermachtig.  Jörg Oppermann legde de barrage van het Championat von Frankfurt niet alleen foutloos af, maar was daarbij ook nog eens ruim twee seconden sneller dan zijn concurrenten. De Nederlandse ruiters konden geen rol van betekenis spelen in deze driesterren rubriek.

Oppermann zadelde Che Guevara  voor dit Championat in eigen land en liet de zoon van Concept in een razendsnelle tijd over de eindstreep galopperen. Vorige maand in Oldenburg greep het duo net naast de winst in de Grote Prijs, net als daarvoor in Boll, maar nu liet Oppermann niets aan het toeval over en eiste hij de zege op.

Tweede en derde plek

De strijd om de tweede en de derde plaats ging tussen Janne Friederike Meyer en Andreas Knippling. Het was uiteindelijk Meyer, die met Chuck (v. Cassus) in 38,70 seconden over de streep reed, die het snelst finishte van de twee. Knippling was iets langzamer met Tannenhof’s Chacco Chacco (v. Chacco Blue) en werd derde met een rit in 38,88 seconden.

Top vijf

Christian Kukuk en de Lord Caletto-zoon Limonchello NT zetten ook een foutloze barragerit neer, maar waren met 39,38 seconden iets langzamer dan hun landgenoten. Het duo eindigde op de vierde plaats voor de enige buitenlander in de top 5, Walter Gabathuler. De Zwitserse ruiter stuurde Fine Fleur Du Marais (v. Toulon), die met Cassio Rivetti voor de Oekraiene aan de Olympische Spelen in Rio deelnam, in 41,49 seconden rond en werd vijfde.

Gert Jan Bruggink kwam met MCB Ulke (v. Lux) in de ring, maar kreeg acht strafpunten en kwam daarmee niet verder dan de 35-ste plek. Marc Houtzager kreeg eveneens acht strafpunten met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) en eindigde achter Bruggink.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.