Eastern Uno geeft overwinning Nederlandse tintje in GP kwalificatie

Piet Raijmakers Jr hier met Amberlina Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Geen Nederlandse combinatie bemachtigde een plekje in de top drie in de Grand Prix kwalificatie op CSI Roosendaal. Dankzij de overwinning van de Braziliaan André Reichmann met de door K.J. Jurissen uit Haarlo gefokte Eastern Uno (v. Numero Uno). De beste Nederlandse combinatie was Piet Raijmakers Jr. met Amberlina (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Zij werden vierde. 

De top drie van deze 1,45 meter-rubriek bestond naast Reichmann uit de Italiaan Filippo Lupis met Coidam (v. Quite Capitol) en Nicole Pavitt met de Cornet Obolensky-dochter Areeb O.L.

Top tien

De zesde tot en met de negende prijs werd in ontvangst genomen door Nederlandse ruiters. Albert Zoer finishte met Delgado (v. Verdi) in 63,91 seconden. Dit was voldoende om als zesde op te stellen in de ereronde. Op de zevende plaats volgde Teddy van de Rijt met Itcho Van ‘T Ruytershof (v. Lord Z). Met de achtjarige Calvaro Z-zoon werd Chantal Regter met Eamelusina R57 achtste. De laatste Nederlandse combinatie die binnen de top tien wist te blijven was Wout-Jan van der Schans met D’Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.