Edward Gal: ‘Nog nadrukkelijker focussen op de Spelen’

De Nederlandse dressuurruiters die deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen trainen op dit moment op The Lavender Hill Stud, de riante trainingsstal van Eddie Stibbe. “We hebben prachtig weer en de rust waarin we hier kunnen werken is heerlijk. Het verblijf hier is denk ik fantastisch voor de concentratie en om ons nog nadrukkelijker te focussen op de Spelen dan we al deden”, aldus Edward Gal. Fotograaf Arnd Bronkhorst maakte woensdag schitterende foto’s tijdens de training.

Patrick van der Meer, die als individuele ruiter aan de Olympische Spelen deelneemt, is ook blij met de rustige voorbereiding in Engeland. “Drie weken geleden was Aken en toen pas is de beslissing gevallen dat ik voor Nederland naar Londen mag. Alles is dus heel snel gegaan. Toch vind ik het fijn om me samen met de drie andere ruiters in alle rust op de Olympische Spelen voor te bereiden”, aldus Patrick van der Meer.

Anky van Grunsven is erg enthousiast over de accommodatie. “Een riante binnenmanege, een excellente buitenbak en daarnaast mooie ruime boxen. Ook ligt er een prachtige galoppeerbaan op dit zestig hectare grote terrein”, vertelde de zevenvoudig olympisch deelneemster. “Jerich Parzival is topfit”, vertelt Adelinde Cornelissen. “We kunnen ons hier in alle rust voorbereiden en in de nacht van vrijdag op zaterdag gaan de paarden richting de Olympic venue. Wij gaan eerder om de openingsceremonie mee te maken. Naast het feit dat we hier in alle rust kunnen trainen is deze kleine week volgens mij ook goed om de teamgeest te bevorderen.”

Klik hier voor de fotoreportage van Arnd Bronkhorst.

Bron: Horses / KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.