Edward, Hans Peter, Madeleine en Diederik naar EK

Het EK-team voor Göteborg 2017 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Edward Gal met Glock’s Voice, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN, Madeleine Witte-Vrees met Cennin en Diederik van Silfhout met Four Seasons. Dat is het team dat Rien van der Schaft opstelt voor het EK in Göteborg. Een teleurgestelde Emmelie Scholtens – die haar zinnen had dit jaar had gezet op deelname aan  het Europees Kampioenschap – mag met Apache mee als reserve. 

De eerste drie ruiters, Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Madeleine Witte-Vrees, waren te voorspellen. Het spande – zoals al zo vaak – om die vierde plaats. Rien van der Schaft verklaart zijn keuze voor Diederik en Four Seasons boven Emmelie en Apache, die op beide observatiewedstrijden gemiddeld genomen hoger scoorden. “Diederik heeft het laatste half jaar acht wedstrijden gereden en daar heb ik steeds een stijgende lijn gezien. Apache is niet helemaal inzetbaar geweest en heeft pas twee wedstrijden gelopen.”

‘Liever vijf meegenomen’

“Iedere combinatie is als een pakketje waarin van alles in is opgenomen. Ik heb nu gekozen voor de stijgende lijn van Diederik en heb ook niet alleen de observatiewedstrijden meegenomen in mijn besluitvorming. Liever had ik ze alle vijf meegenomen, maar ik moet er nu eenmaal vier opstellen.”

Meer dan alleen scores

“Ik bekijk alle combinaties het hele seizoen en alles wat ik zie, weegt mee in mijn uiteindelijke keus voor het team. Het CHIO Rotterdam en het NK zijn in het hele selectietraject aangewezen als observatiewedstrijd en daarmee het moment om alle combinaties tegelijk aan het werk te zien, maar de keus voor een team is meer dan alleen scores bij elkaar optellen. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Madeleine Vrees zijn voor mij zonder discussie. Die scoren het hele jaar sterk en vormen de basis van het team. In Rotterdam en hier op het NK hebben ze hun klasse en vorm ook weer getoond. In overleg met het hele team rond Edward Gal hebben we gekozen om Glock´s Voice in te zetten en nog niet de relatief jonge Glock´s Zonik. Zijn tijd komt zeker nog, we willen dat paard alle tijd geven om zich optimaal in alle rust te ontwikkelen.”

Medaille kansen

“We hebben in de breedte een heel sterk team en ik zie zeker medaille kansen voor de ploeg en misschien kunnen we individueel ook nog wel voor een verrassing zorgen. Ik kijk enorm uit naar het EK”, vertelt bondscoach Van der Schaft enthousiast.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Edward, Hans Peter, Madeleine en Diederik naar EK
  1. 1

    Heel mooi, deze positieve berichten, maar helaas zien we bij het CHIO Aken deze week/a.s. weekend hier weinig van….wederom laten de beste combinaties een directe confrontatie met het Duitse team schieten. En ik kan, als Nederlander, daar op de tribune de boel weer verdedigen. groet, Ien Goertz