Eerbetoon Ierse springteam aan Tommy Wade in Nations Cup La Baule

Tommy Wade met Dundrum Foto: Facebook Golden Age of Showjumping

Afgelopen maandag stierf op 80-jarige leeftijd de voormalige Ierse topruiter Tommy Wade. Het Ierse team onder leiding van Rodrigo Pessoa zal in de Nations Cup wedstrijd zondag in La Baule met rouwbanden rijden als eerbetoon aan de legendarische ruiter.

Tommy Wade was één van Ierlands beste springruiters. Begin jaren 60 werd hij beroemd met zijn kleine paard Dundrum en won veel Nations Cup wedstrijden en Grand Prix’ over de hele wereld. In 1963 won Wade met Dundrum alle internationale rubrieken op de Dublin Horse Show, inclusief de Nations Cup.

Goud op EK en WK

Na zijn succesvolle springcarrière werd Tommy Wade Chef d’Equipe van het Ierse team en boekte meer dan 30 overwinningen zoals in Aken, Rotterdam, Hickstead, Dublin, La Baule en Calgary. Onder zijn leiding werd het team in 2001 Europees kampioen en het jaar erop was er goud op de wereldruiterspelen in Jerez. In Spanje won Dermott Lennon ook het individuele goud.

Als eerbetoon aan Tommy Wade zullen de Ierse springruiters rouwbanden dragen tijdens de Nations Cup in La Baule.

Bron Horsesport Ireland

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.