Eerste 5* Grote Prijs voor Frank Schuttert: ‘Een droom die uitkomt’

Frank Schuttert met Chianti s Champion - Foto: GCT/Stefano Grasso

De langste deelnemer in het deelnemersveld was uiteindelijk ook de grootste! Frank Schuttert, pas 25 jaar jong en twee meter lang, slungelachtig en snel. Zo liet de door voormalig wereldkampioen Los Lansink getrainde Nederlander zich met Chianti’s Champion (v. Champion du Lys) in de 14e etappe van de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard zien, pas zijn tweede Global Champions Tour-wedstrijd. 

“Ik ben sprakeloos”, is de eerste reactie van Frank Schuttert voor de camera van Global Champions Tour TV. “Dit is mijn eerste overwinning in een vijfsterren Grote Prijs. Mijn paard Chiantí’s Champion sprong fantastisch. Dit is een droom die uitkomt. Vijf jaar geleden deed ik hier voor het eerst mee aan de Global Champions Tour. Ik zit niet in een team en heb dit jaar nog geen wedstrijden in de Global Champions Tour gereden. Dankzij Rob Ehrens kreeg ik de mogelijkheid om hier te rijden.”

WEG en Super Grand Prix

Twee weken geleden werd al bekend dat Frank Schuttert in het team zit voor het WK in Tryon. Hij is de man in vorm. Dankzij de overwinning in Valkenswaard heeft Frank zich geplaatst voor de Super Grand Prix als finale van de Global Champions Tour in december in Praag. “Ik ga me nu voorbereiden op het WK, waar ik veel zin en vertrouwen in heb. Daarna komt de focus op Praag te liggen. Ongelooflijk om hier te winnen voor zo’n fantastisch publiek”, besluit de winnaar.

Langer houden

Schuttert, die al meerdere 3* Grote Prijzen won, deed dat eerder op paarden die kort daarna verkocht werden. Daar hoeft de ruiter nu niet bang voor te zijn. Chianti’s Champion is van Jos Lansink en Onno Holtrust, die hem langere tijd voor Schuttert willen behouden. “Ik heb nu een paard dat ik langer kan houden”, zegt Schuttert over zijn Wereldruiterspelen-paard.

Tops is blij voor Frank

Global Champions Tour-chef Jan Tops is ook blij met de winnaar: ““Het was echt spannend vandaag. Er waren meer foutloze rondes dan verwacht. Het is fantastisch nieuwe, jonge ruiters te zien winnen. Ik ben heel trots en blij voor Frank dat hij zich voor Praag gekwalificeerd heeft.”

Bron: Global Champions Tour

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Eerste 5* Grote Prijs voor Frank Schuttert: ‘Een droom die uitkomt’
  1. 1

    Frank Schuttert is geen 25 maar 24. Hij moet nog 25 worden.