Eerste 5*-proef Oslo voor Howley, Vrieling in de prijzen

Jur Vrieling en VDL Glasgow van 't Merelsnest zijn er weer bij dit jaar Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Ier Richard Howley ging gisteravond met de hoofdprijs naar huis in de eerste rubriek voor de 5*-combinaties op het CSI in Oslo. In de Twee Fasen-proef sprong hij op Billy Lemon (v. Cevin Z), die hij in de Noorse hoofdstad voor het eerst de internationale piste binnen reed, naar een ruime overwinning. Jur Vrieling startte met VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) goed en eindigde als beste Nederlander op de zestiende plaats. Zo pakte de Groninger nog wat prijzengeld mee.

Ongeveer de helft van het deelnemersveld was foutloos in de Twee Fasen-proef over 1,40m, een echte inloopproef voor de 5*-ruiters. Richard Howley kwam met zijn nieuwe aanwinst Billy Lemon voor het eerst aan de start en wist meteen met de twaalfjarige merrie de rubriek op zijn naam te schrijven. De dochter van Cevin Z werd eerder gereden door de Britse Alice Watson en was dit jaar alleen nog maar in Jardy actief geweest.

Noorse Hegre tweede

Howley klokte een tijd van 29,21 seconden met Billy Lemon en was hiermee anderhalve seconde sneller dat de Noorse Amalie Hegre met Remedy (v. Ladiesdream). Olivier Robert zat hier weer twee seconden achter met de negenjarige Fleur de Lune (v. For Pleasure).

Howley ook prijs met KWPN’er

De top vijf werd volgemaakt door Marie Longem op de KWPN’er Zazou (v. Furore) en Aldrick Cheronnet die Atlantys by Wisbecq (v. Argentinus) onder het zadel had. Richard Howley sprong zich met zijn tweede troef, de KWPN-merrie Dolores (v. Berlin), ook nog in de prijzen. Het paar werd twaalfde.

Vrieling zestiende

Jur Vrieling reed op de hengst VDL Glasgow vh Merelsnest een degelijke nulronde waarmee hij zestiende werd. Van de overige Nederlanders bleven Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quatro, vader Eric met Wunschkind en Zigali PS en Leopold Van Asten op VDL Groep Miss Untouchable en VDL Groep Beauty allemaal foutloos.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.