Ga naar hoofdinhoud

Eerste overwinning Alberto Michan onder nieuwe vlag

Alberto Michan met Redmond Foto: Sportfot
Sinds 1 januari rijdt Alberto Michan onder Israëlische vlag. Gisteren boekte de voormalige Mexicaan zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe land. Met Redmond (v. Neo d'Aunou) won Michan de openingswedstrijd van de vierde week van het Winter Equestrian Festival in Wellington.

De 39-jarige Michan kwam voor Mexico uit op de Olympische Spelen in Londen, waar hij individueel vijfde werd en deed ook mee aan de Spelen in 2008. Ook op de Pan Am Games was Michan belangrijk voor het Mexicaanse team.

Met Israël naar Spelen

Alberto Michan is dan ook een waardevolle aanwinst voor het Israëlische team, hij brengt het land mogelijk een stap dichterbij hun doel om mee te kunnen doen op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.

Winst met Goutal’s paard

In Wellington toonde de voormalige Mexicaan zijn vorm. Op de twaalfjarige Redmond pakte hij overtuigend de zege in de 1,40m openingsrubriek. Hij verwees de eigenaresse van de Franse ruin, Brianne Goutal, met ruim een seconde naar de tweede plek. Goutal zelf zat in het zadel van Fineman (v. Feliciano). Redmond liep eerder onder de naam Snatch de Cordrac en is een half jaar in handen van Michan.

Emma Butchard op zoon Tenerife VDL vijfde

Emma Butchard werd met haar KWPN’er Brasil (v. Tenerife VDL) vijfde achter Roberto Teran jr. op Brilliant du Rouet (v. Balou du Rouet) en Alejandro Karoly met Lincourt Gino (v. Gino III).

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.