Eerste wedstrijd Hengstencompetitie Gelders paard in Ermelo

Adelinde Cornelissen met Henkie. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Zaterdag 29 oktober zal aansluitend aan de IBOP de eerste wedstrijd van de Hengstencompetitie Gelders paard plaatsvinden in Ermelo. Aan deze Hengstencompetitie doen de Gelderse hengsten Henkie (v. Alexandro P) en Edmundo (v. Upperville) mee onder het zadel.

In de klasse L wordt Henkie voorgesteld door zijn vaste amazone Adelinde Cornelissen. Met Henkie scoorde Cornelissen bij de wedstrijd voor vierjarige hengsten tijdens het WK in Ermelo maar liefst 91%, ze moest toen alleen de spectaculair bewegende Fürst William onder Severo Jurado Lopez voor laten gaan.

Sabrina Melotti rijdt de Upperville-zoon Edmundo in de klasse Z. De palomino-kleurige hengst won onder Daniëlle van der Ploeg afgelopen seizoen de competitie in de L-klasse.

De tweede wedstrijd van de Hengstencompetitie zal op woensdag 23 november plaatsvinden in Ermelo. De finale vindt begin februari plaats tijdens de KWPN Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch.

Op haar website deelt Adelinde Cornelissen vast een voorproefje:

Bron: KWPN/Adelindecornelissen.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.