Ga naar hoofdinhoud

Eerste zege voor Stefanie Koks en schoolmaster Veni Vidi Vici

Update
Sinds begin dit jaar heeft Stefanie Koks de hengst Veni Vidi Vici C (v. Krack C) onder het zadel. Het duo begon gelijk in de Prix St. Georges en vandaag was de eerste overwinning een feit. Op de Subtopwedstrijd in Oudkarspel noteerde het duo een fraaie score van 65,46% en was de enige combinatie in de Lichte Tour die meer dan 65% bijeen reed.

Veni Vidi Vici liep eerder Grand Prix onder Marije Tromp, die Koks en de inmiddels veertienjarige hengst ook begeleid. “Voor mijn vorige paard was de Lichte Tour echt het hoogst haalbare en om verder te kunnen komen heb ik afgelopen januari Veni gekocht”, legt Koks uit. “We hebben al een keer boven de 65% gescoord en werden toen tweede. Vandaag was het de eerste keer dat we bovenaan stonden, echt heel tof! Het was ook super fijn dat Marije er bij was om te helpen. Ik was er vooral heel erg op gebrand om goede series te rijden. Voor Veni is dat natuurlijk geen probleem en thuis gaan ze ook goed, maar in de ring kreeg ik geregeld een telfout. Vandaag in de proef waren ze gelukkig foutloos”, vertelt de blije amazone.

Internationaal debuut

De volgende start van Koks en haar Krack C-zoon is het Flanders Dressage Event, volgende maand in België. “Daar maken we ons internationale debuut en dan rijden we ook voor het eerst de Inter I. Ondanks dat Veni hengst is, is hij nooit afgeleid of kijkerig. Hij heeft echt een super karakter, altijd geconcentreerd en is op concours eigenlijk altijd hetzelfde. Ik kijk er enorm naar uit!

In de Prix St. Georges mocht Eva van der Linde zich als tweede opstellen. Zij reed haar Wynton-zoon Dark Knight Texel naar 64,54%. Suzanne Both en Royal Dancer (v. Jazz) werden met 64,41% derde.

Inter I

In de Intermédiare I was het oranje lint voor Ingrid Schuitemaker-Tijms. Met haar eigen fokproduct, de Voice-ruin Cash, wist ze 64,61% bijeen te rijden. Elly Olivier volgde op de tweede plaats. De Noord-Hollandse reed haar Vladymir Vdh (v. Kimberley) met een heel fijn gevoel naar 63,36%.

Dubbel voor Painted Black-zoon

In het ZZ-Zwaar verdiende Golda Nunes Nabarro de beide oranje linten. Met haar zevenjarige hengst Excellent Black (v. Painted Black) werd ze in de eerste proef beloond met 67,21%, goed een een nieuw persoonlijk record. In de tweede proef was de hengst wat leeg en bleef de score steken op 62,86%, wat alsnog goed was voor de koppositie. In de eerste proef verdiende Sandrine van Rees ook twee winstpunten. Met haar Rousseau-ruin Elvis kwam ze tot een score van 66,07%. In de tweede proef mocht Sophie Wever voor haar proef met Carolina B (v. Dreamcatcher) het rode lint ophalen (62,00%).

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.