Eigenaar Horseware kwalificeert zich als eerste Ierse ruiter voor WEG 2018

Tom MacGuinness, de 66-jarige oprichter en eigenaar van Horseware, doet ook goede zaken op sportief gebied. De enduranceruiter heeft zich in het weekend van 11 en 12 maart kunnen kwalificeren voor het EK deze zomer en de WEG in 2018. MacGuinness is de eerste Ierse ruiter die zich voor deze Wereldruiterspelen in Tryon heeft gekwalificeerd.

Vorig weekend werd een 3*-wedstrijd gehouden in de Spaanse plaats Tordera. De ruiters moesten een route van 160 km afleggen. Zes deelnemers wisten te finishen, waaronder MacGuinness. De Ier boekte dit resultaat met zijn 9-jarige vos Sasha D’Allais.

MacGuinness is blij met het resultaat: “Tordera was een zware race. Het is al moeilijk om zo’n wedstrijd als deze uit te rijden. Ik was al zo opgelucht dat we konden finishen, laat staan dat we ons nu zelfs gekwalificeerd hebben!”

MacGuinness, fervent polospeler, besloot in 2012 endurance te gaan rijden. De Ier kwalificeerde zich voor het WK in 2014 met een ander paard. Sinds 1985 runt hij samen met zijn vrouw Carol het bedrijf Horseware, dat alom bekend staat om diens Rambodeken.

Bron: HorseandHound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.