Ga naar hoofdinhoud

EK-dressuurteam naar Outdoor Gelderland

De dresssuurbaan in Herning.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het voltallige dressuurteam dat Nederland vertegenwoordigde op het Europees kampioenschap dressuur in het Deense Herning vorig jaar, heeft zich ingeschreven voor Outdoor Gelderland. Het gaat om Adelinde Cornelissen (individueel derde), Edward Gal (individueel vierde), Hans Peter Minderhoud en Daniëlle Heijkoop. Samen wonnen ze teamzilver.

Outdoor Gelderland, dat van 4 tot en met 9 juni plaatsvindt op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem, staat bekend om de internationale spring- en dressuursport. De grote springruiters weten Outdoor Gelderland al jaren feilloos te vinden, maar in de dressuur was het deelnemersveld nog niet eerder van zo’n hoog niveau als dit jaar.

De kampioenschapsruiters komen van vrijdag 6 juni tot en met zondag 8 juni in actie en Adelinde Cornelissen maakt dan zelfs haar comeback met haar olympische topper Parzival, die een wedstrijdpauze heeft gehad. Highlights zullen de kür op muziek op Intermediaire I niveau op zaterdagavond vanaf 20.00 uur zijn en de Grand Prix kür op muziek op zondagmiddag vanaf 15.00 uur.

Tussen de rubrieken door kunnen de toeschouwers genieten van de uitgebreide CuliFair op Outdoor Gelderland en de talrijke stand. ’s Avonds barst het feest los en loop je kans om jouw favoriete ruiter tegen het lijf te lopen.

Bron: Horses / Outdoor Gelderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.