Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders bleef vertrouwen op een medaille

"Na de eerste dag leek het bijna onmogelijk om nog op het podium te komen", zegt Harrie Smolders als hij voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd in Gothenburg met een zilveren medaille van de FEI om zijn hals een groot kampioenschap heeft afgesloten. "Maar ik voelde me sterk en had het zelfvertrouwen dat ik het toch nog kon afdwingen."

“We weten allemaal dat er de laatste dagen van een groot kampioenschap nog veel kan gebeuren. En als er één paard de afgelopen tijd veel nulrondes heeft gesprongen is het Don wel. Daarom kon ik ook zoveel vertrouwen hebben.”

Tweede Zweedse zilver

Harrie moet lachen als hij wordt herinnerd aan het feit dat Gothenburg hem geluk brengt. In 2016 won hij immers met zijn andere toppaard Emerald N.O.P. zilver in de Wereldbekerfinale, slechts een paar honderd meter verderop in het Scandinavium. “Ja, ik ben consistent in m’n prestaties.”

Global Tour én landenwedstrijden

Dan vertelt hij dat hij min of meer bij toeval Don VHP Z het afgelopen jaar kon richten op de landenwedstrijden, terwijl Emerald er telkens klaar voor was als er een aflevering van de Global Champions Tour op het programma stond. “Na de Global Tour in Cannes ging Emerald even op rust en daardoor had Don de juiste conditie voor Rotterdam. Vanaf dat moment ontstond het ritme richting dit EK.”

Vliegtuig gemist

Smolders medaille betekende ook dat de ruiter zich moest melden voor de persconferentie, zo ongeveer op het moment dat zijn vlucht naar huis was geboekt. Daarom werd er door sommige journalisten even getwijfeld of Smolders écht wel zoveel vertrouwen in een goede afloop had gehad. De Nederlander antwoordde vrolijk dat hij er wel degelijk steeds in geloofd had. “Bovendien vind ik het helemaal niet erg om om deze reden een vliegtuig te missen!”

Eigenaren

“Ik ben heel dankbaar voor de eigenaren die het mogelijk maken dat ik over twee cracks kan beschikken, Axel Verlooy en de familie Coulter. Eerder was ik altijd handelsruiter. Het is het werk van de afgelopen tien, vijftien jaar dat ik hier nu sta.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.