EK pony’s eventing: Britten heer en meester

Na de drie onderdelen, dressuur, cross en springen, waren het de Britten die als beste uit de bus kwamen in de teamstrijd. Met 6,500 strafpunten voorsprong op de nummer twee mocht het team de gouden medailles omhangen.

Goud voor het Britse team, zilver voor Ierland, en Frankrijk mocht het brons in ontvangst nemen. Het verschil met de rest van het deelnemersveld was behoorlijk groot, de nummer vier lag op 26 strafpunten achterstand. Nederland werd uiteindelijk zevende met een totaal van 1120,500 strafpunten.

Individueel

Individueel ging de winst ook naar Groot-Britannië. Saffron Osborne behaalde goud (28 strafpunten), de Ierse Sophie Foyle (32,10) nam het zilver mee naar huis, en de Britse Daisy Proctor (32,20) pakte het brons. De beste Nederlander was te vinden op plaats 20; Elise Otto had met Orchid’s Megan 45,90 strafpunten.

Bekijk de uitslag hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.