EK Pony’s springgoud voor Zweden, Nieuwenhuis zesde

Pam Nieuwenhuis. Foto Wendy Scholten

Vanochtend werd de finale van het springen voor de individuele medailles verreden. De Zweedse Ingemar Hammerström was uiteindelijk met de pony Ocean des As de enige combinatie die de nul wist te houden over alle rondes. Pam Nieuwenhuis was de beste Nederlandse op plaats zes.

Over zes rondes was het de Hammerström die met Ocean des As als enige over alle rondes foutloos wist te blijven. De Ierse Max Wachman wist de teller op vier strafpunten te houden en pakte zo zilver. De Britse Claudia Moore en de Franse Romane Orhant moesten barrage rijden voor het brons. Uiteindelijk was het Moore die met Elando van de Roshoeve het brons pakte.

Nederlandse resultaten

De beste Nederlandse was Pam Nieuwenhuis met Zeppe van de Ijsseldijk. Nieuwenhuis werd uiteindelijk gedeeld zesde met 12 strafpunten. Liv Huijbregts vinden we met Enzovoort Dew-Drop terug op de 20e plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.