Elf (!) door Paul Schockemöhle gefokte springpaarden op WEG

Veel fokkers dromen ervan ooit één paard te fokken dat op een groot kampioenschap loopt. Voor de meesten blijft dat bij dromen. Paul Schockemöhle mag dan niet echt de doorsnee paardenfokker zijn met zijn paardenfabriek Gestüt Lewitz, elf springpaarden op de Wereldruiterspelen uit één stal, dat blijft bijzonder. Ook bijzonder, van deze elf stammen er zes van de nummer 1 van de WBFSH-ranking, Chacco-Blue

De elf Lewitz-paarden zijn Ladriano Z (v. Lawito) van Daniel Bluman (gisteren 17e), Chacco Kid (v. Chacco-Blue) van Eric Lamaze (gisteren 27ste), Chacna (v. Chacco-Blue) van Enrique Gonzales (gisteren 42ste), Casper (v. Contender) van Shawn Wordley (gisteren 72ste), Coupe du Rouet (v. Coupe de Coeur) van Luka Zalosnik (gisteren 78ste), Chacco Blue II (v. Chacco-Blue) van Szabolcs Krucsó (gisteren 94ste), Chalou (v. Chacco-Blue) van Emanuele Gaudiano (gisteren 97ste), Chactino (v. Chacco-Blue) van Ibrahim Hani Bisharat (gisteren 98ste), Brilliant du Rouet (v. Balou du Rouet) van Liubov Kochetova (gisteren 103e), Chacco Balou (v. Chacco-Blue) van Reynaldo Roberto Daza Cardozo (119de) en Stalando (v. Stakkatol) van Krzysztof Ludwiczak (uitgebeld).

Bianca

Naast al die Lewitz-paarden was er nog meer te juichen voor Paul Schockemöhle. De subliem springende Bianca van Steve Guerdat is namelijk een dochter van Schockemöhles Balou du Rouet.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Elf (!) door Paul Schockemöhle gefokte springpaarden op WEG
  1. 1

    Lekker objectief als je duizenden veulens per jaar fokt !!