Emile Faurie ook de Grand Prix in met Sa Coeur

Sa Coeur, hier nog onder Eva Möller.

Emile Faurie staat met miljoenenpaard Sa Coeur (Sir Donnerhall I x Don Davidoff) op de Masterlist van CDI4* Wiesbaden. De voormalig Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden verscheen in november vorig jaar voor het laatst in de ring. Toen liep de Oldenburger naar bijna 72% in de Intermediaire II in Ankum. Nu het Grand Prix-debuut op de planning staat, betekent dat voor Faurie dat hij vier paarden in de internationale Grand Prix heeft.

De Britse dressuurruiter was in de Grand Prix al actief met Dono Di Maggio (v. Dimaggio), Lollipop (v. Lord Sinclair I) en Delatio (v. De Niro), waarmee hij afgelopen december nog tweede werd in de Wereldbeker kür op muziek in Londen.

Meer dan 2,3 miljoen

Sa Coeur, die zijn opleiding genoot bij Eva Möller en Michael Eilberg, werd in april 2017 verplaatst naar Hof Kasselmann. Zijn Russische eigenaresse Elena Knyaginicheva wil de ruin verkocht zien worden voor meer dan de 2,3 miljoen euro die ze er zelf voor neerlegde. Voor de Intermediaire II in Ankum stond de ruin eigenlijk ingeschreven met Insa Hansen, maar verscheen toen voor het eerst in de ring met Faurie in het zadel.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.