Emilie Conter weer in het zadel van Hera van Texelhof

Emilie Conter, hier met Viva. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De Belgische amazone Emilie Conter, de jongste dochter van het Stephex Stables-hoofd Stephan Conter, zal weer plaatsnemen in het zadel van haar voormalig drie sterren-paard Hera van Texelhof (v. Catwalk van de Helle).

De tienjarige BWP-merrie begon haar internationale carrière op vijfjarige leeftijd onder het zadel van de Belgische springruiter Dieter Laheyne.

Twee jaar later verscheen ze in de ring met de Zweedse Petronella Andersson, met wie ze derde werd op het Belgisch kampioenschap voor zevenjarige springpaarden. Daarna nam Conter de teugels over. De combinatie behaalde verschillende top drie-klasseringen, waaronder in Lier en Oliva.

Het afgelopen jaar sprong de merrie internationale wedstrijden onder drie verschillende ruiters. Binnenkort zal ze haar rentree met Conter maken.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equnews

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.