Emmen en Bonder nemen prijzen mee uit Kreuth

Maureen Bonder Foto: Mariol Middel

Maureen Bonder en Kim Emmen komen dit weekend voor Nederland uit in het Duitse Kreuth. De dames doen het niet onverdienstelijk daar. Zo werden vandaag ook weer een aantal prijzen in de wacht gesleept.

Bonder debuteerde in Kreuth met de achtjarige merrie Fabielle. Gisteren werd het duo al tweede. Vandaag werd de 29-jarige amazone vierde in het 1,25 meter met de Canturano I-dochter. De merrie werd voorheen uitgebracht door Christine Dorenkamp en Ralph Slaats en werd gefokt door W.J. Abbink.

De rubriek werd gewonnen door de Israëliër Jacqueline Felber met California de Laubry (v. Lord Z). Zij finishten in 55,14 seconden.

Nogmaals vierde

Maureen Bonder verscheen in  Youngster Tour voor zesjarigen aan de start met Hacarinda. De dochter van Carrera VDL liep in Duitsland ook naar een vierde plaats. Jörne Sprehe, de neef van Kristina Bröring Sprehe,  finishte als snelste met Salvatore 29 (v. Stakkato Gold). De tweede en de derde prijs werd in ontvangst genomen door Janina Blotz. Met de door S. van der Meer gefokte Howard 12 (v. Crespo VDL) zette Blotz de tweede tijd neer en met Lexington 75 (v. Light on) de derde tijd.

Emmen

De laatste rubriek van vandaag was het 1,45 meter. Op zeer overtuigende wijze met maar liefst bijna drie seconden voorsprong ging de zege in deze klasse naar de Zwitserse Edouard Schmitz met de KWPN-er Worissa’s Whinny (v. Oklund). Als fokker van deze vijftienjarige merrie staat Hippisch Centrum ‘Orissa’ uit Sevenum te boek. Kim Emmen mocht ook in deze rubriek een prijs in ontvangst nemen. Zij werd elfde met Delvaux (v. Chacco Blue).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.