Ensor nog steeds in topvorm, Vleut jr. derde in GP Valkenswaard

Ensor de Litrange bekroonde vanmiddag in de Grote Prijs van Valkenswaard zijn topvorm door zijn ruiter Lorenzo de Luca aan de lucratieve overwinning te helpen. In deze zware wedstrijd eindigde Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN als derde.

Acht combinaties doorstonden de zeer zware eerste omloop van parcoursbouwer Uliano Vezzani. Gergory Wathelet en Eldorado van het Vijverhof zetten in de barrage de klok het snelste stil (38.10), maar een balk stond in de weg aan de hoofdprijs ter waarde van 99.000 euro.

Querly Chin

Ruim een seconde was Lorenzo de Luca langzamer met zijn vermogende Ensor de Litrange (v. Nabab de Reve), één van de vele topproducten uit de stam van Querly Chin. Daar kon zelfs de topcombinatie Christian Ahlmann/Codex One niet aan tippen (0/39.93 seconde).

Tweede foutloze ronde

Met een makkelijke tweede foutloze ronde in 40.31 seconde bewees Verdi maar weer eens zijn waarde voor Maikel van der Vleuten, die zijn hengst dit seizoen puur op de Global Champions Tour heeft gericht. De derde plaats leverde Vleut jr. 45.000 euro op.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.