Ga naar hoofdinhoud

Ereprijzen Spaanse Rijschool voor familie Zu Sayn-Wittgenstein en Kristina Bröring

Als onderdeel van het Zomerbal in Wenen, heeft de Spaanse Rijschool twee ereprijzen uitgereikt. De 'Medaille van de Spaanse Rijschool' was voor de Duitse topamazone Kristina Bröring-Sprehe. De 'Prijs van de Spaanse Rijschool' werd toegekend aan de familie Zu Sayn-Wittgenstein.

De ‘eremedaille’ werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De zevenkoppige jury – onder aanvoering van de voormalige gouden olympische amazone Sissy Max-Theurer – koos voor Bröring-Sprehe, die momenteel de Wereldranglijst aanvoert. “Kristina is niet alleen een van de topfavorieten als het gaat om medailles, maar is ook symbool van fijne dressuur, harmonieus rijden en op het paard gerichte training”, aldus de verklaring van de jury.

Zu Sayn-Wittgenstein

De voor de tweede keer toekende ‘ereprijs’ gaat naar internationaal gerenommeerde persoonlijkheden die zich verdienstelijk hebben ingezet voor de paardensport. Dit jaar koos de jury voor prinses Benedikte van Denemarken en haar dochter prinses Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, die beiden in Duitsland wonen. De laatste is een vaste waarde in de internationale dressuursport, altijd in het zadel van een eigengefokt paard. Met Donnerhall-zoon Digby won de amazone met het Deense team de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Hong Kong in 2008. Daarnaast acteerde ze drie keer op de WEG (2006, 2010 en 2014). In 2011 eindigde ze als tweede in de Wereldbekerfinale van Leipzig.

Prinses Benedikte is niet alleen zelf een succesvol fokker, ze is ook de beschermvrouwe van de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) en vervult daarnaast diverse andere vrijwilligersactiviteiten.

Prinses Benedikte en Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.  Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Prinses Benedikte en Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/StGeorg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.