Eric van der Vleuten jr. uitgeschakeld door gebroken voet

Eric van der Vleuten jr met Casantos. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Springruiter Eric van der Vleuten jr. staat tijdelijk langs de zijlijn doordat hij zijn voet heeft gebroken bij een training van een jong paard. “Het is inderdaad wel een ernstige breuk”, laat de ruiter weten nadat hij eerder vandaag aan zijn voet werd geopereerd. “Ik heb nu wel veel pijn, maar hopelijk mag ik over twee of drie dagen weer naar huis.”

“Ik was buiten een jong paard aan het trainen toen het ineens de baan uitschoot en onderuit gleed. Mijn voet kwam daarbij onder het paard terecht”, blikt de ruiter terug.

Herstel

Hoelang Van der Vleuten uit de running is, is moeilijk te zeggen. “Direct nadat ik gips kreeg, een paar weken geleden, hadden ze het over een herstel van minimaal een half jaar, maar vanochtend zeiden ze dat ik moest rekenen op drie a vier maanden. Daar ga ik dan maar vanuit.”

Langs de kant

De springruiter staat dus al even langs de kant en ook de komende tijd hoeft hij er niet op te rekenen in het zadel plaats te nemen. “Ik ga nu maar een beetje mee op wedstrijden. Mijn paarden zijn voor nu onderling tussen de ruiters verdeelt, waarbij mijn vader de betere paarden traint.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.