Ernstig hersenletsel Jonty Evans door val in cross

Eventingruiter Jonty Evans kwam zwaar ten val in de 3* cross van de Tattersalls International Horse Trials vorig weekend. De Ier raakte buiten bewustzijn en werd in een ziekenhuis op genomen. Evans bleek na onderzoek ernstig hersenletsel te hebben opgelopen. Hoewel zijn toestand stabiel is, is de ruiter nog niet bij bewustzijn geweest.

De 46-jarige Jonty Evans kreeg in de cross van Tattersalls een zware val op hindernis 19B, het tweede element van de watercombinatie. Zijn paard Cooley Rorkes Drift (v. Courage II) bleef met een been hangen en lanceerde de ruiter die zeer ongelukkig terecht kwam. Evans werd direct naar een ziekenhuis overgebracht.

Stabiel

De toestand van Jonty Evans is stabiel maar hij is nog niet bij bewustzijn geweest. Woordvoerders van het ziekenhuis melden dat uit testen is gebleken dat de ruiter ernstig hoofdletsel heeft opgelopen. Het herstel zal maanden in beslag nemen.

Crowdfundingactie

Evans was vorig jaar volop in het nieuws met de succesvolle crowdfundingactie om zijn Olympiade-paard te behouden voor het EK in Strzegom.

Bron Horse and Hound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.