Eva Möller knalt dag na WK alweer naar 9 in BuCha-kwalificatie

Eva Möller met Candy OLD - Foto: Equitaris/Tanja Becker

Wie Eva Möller ziet, kan maar moeilijk geloven dat de Duitse een 45-jarige moeder van vier kinderen is. Maar niet alleen in haar voorkomen is Möller zo fit als maar kan: ze gáát ook maar door. Een dag na de Wereldkampioenschappen waar ze Candy OLD naar brons stuurde bij de vijfjarigen, zit ze al weer op een driejarige hengst in een kwalificatie voor de Bundeschampionate. En niet onverdienstelijk: ze stuurt Andreas Helgstrands So Unique (v. Sezuan) naar een 9 gemiddeld op een Bundeschampionatskwalificatie. 

So Unique was op de Hannoveraanse hengstenkeuring de officieuze kampioen. De geprimeerde voshengst werd namelijk voor 650.000 euro verkocht aan Helgstrand en was daarmee de veilingtopper. Sinds Hannover geen kampioenen meer aanwijst, doet het grote geld dat maar. Op de Bundeschampionatskwalificatie in Wickrath kreeg hij een 9 voor de draf, een 9 voor de stap, een 9,5 voor de galop, een 9 voor de opleiding en een 8,5 voor de bouw. Totaal: 9 gemiddeld.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.