Eventing in plaats van dressuur in Central Park

Oliver Townend, hier met Black TieFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De organisatie van de Central Park Horse Show, die van 20 tot en met 24 september in New York plaatsvindt, zag zich genoodzaakt om de dressuur van het programma te halen in verband met het afzeggen van Isabell Werth en Carl Hester. In plaats hiervan heeft de organisatie een eventingteamwedstrijd bedacht en topruiters als Phillip Dutton, William Fox-Pitt en Oliver Townend staan op de deelnemerslijst.

24 ruiters uit vier landen zijn in twaalf teams verdeeld en gaan de strijd met elkaar aan over parcours waarin cross country elementen zijn opgenomen naast gewone hindernissen. De Brit Mark Phillips staat garant voor de bouw van het parcours.

Relais-springen

De eerste ronde is een relais-springen waarin het team zo snel mogelijk het parcours moet afleggen. Daarna komen de zes beste teams terug en springen de ruiters individueel verder om het geld. In de finale wordt 50.000 dollar aan prijzengeld verdeeld.

Burghley-winnaar Townend

Op de deelnemerslijst prijken de namen van Oliver Townend, die met Ballaghmor Class Burghley won, en zijn landgenoot William Fox-Pitt, de enige twee ruiters uit Europa. Onder de achttien Amerikanen zijn Phillip Dutton, Boyd Martin en Marilyn Little kanshebbers. Maar ook de Canadese Olympiër Jessica Phoenix en de Australiër Clayton Fredericks.

Bron Eventing Nation

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.