Everdale-dochter naar hoogste score IBOP Panningen

Everdale (v. Lord Leatherdale)

Bij de IBOP in Panningen werden vandaag niet veel paarden voorgesteld, maar vrijwel alle paarden wisten te slagen. De Everdale-dochter Idelga behaalde met 80 punten de hoogste score van de dag.

“Er waren niet veel merries aanwezig”, vertelt Petro Trommelen, die samen met Toine Hoefs verantwoordelijk was voor de dressuurpaarden en met Arnold Kootstra de springpaarden beoordeelde. “Toch was de kwaliteit van de paarden bovengemiddeld. We hebben de paarden goed kunnen beoordelen en samengevat is het een dag waar veel sterpredicaten uitgedeeld konden worden.”

Dressuurpaarden

Zes van de zeven dressuurpaarden  kregen een voldoende score toegekend. Idelga werd door H. van Houtum gefokt uit de Tolando-dochter Zudelga. Ze is in eigendom van Jan Bas de Jonge en Peter de Boer stelde haar voor. “Een paard met opvallend veel go. Ze was heel actief in het achterbeengebruik en toonde veel buiging in de gewrichten. De stap was zuiver en ruim, met veel activiteit. In draf had de merrie veel tritt in de benen en een heel goed onderbrengend achterbeen. De galop was mooi bergop.”

De Voice-dochter Florence-Warina liep onder José van Haaren naar een score van 78,5 punten. “Een heel sympathiek paard met veel houding. Ze kan heel goed stappen, dat deed ze voor een 8,5. Ze heeft een goed achterbeengebruik, leek heel fijn te rijden en had een nette draf en galop.” De merrie, die nog in eigendom is van haar fokker I. Hoeben-Sanders, werd na afloop ster met 70 punten.

Springpaarden

Bij de springpaarden kwam geen één merrie tot een score boven de 80 punten. Drie merries behaalden hun sterpredicaat. Chick on a Mission (Upgrade x Belisar), Fenya (Vittorio x Ekstein) en Heruscha (Tornesch x Ramiro) mochten alle drie met het predicaat naar huis.

Stermerries

De Chagall D&R-dochter Aneta werd gewaardeerd met 70 punten voor exterieur en 75 punten voor het bewegen. Daarmee mocht ze haar sterpredicaat ophalen.

High Quality (v. Quality Time) en Atina V (v. Heartbreaker) mochten na afloop van de stamboekkeuring voor springmerries met het sterpredicaat naar huis.

Bron: KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.