Ex-hengstencompetitietopper vooraan in Lier

In het verleden won Joris van Helmond wedstrijden van de hengstencompetitie met Cuba.

In het verleden vierde Cuba triomfen onder Joris van Helmond, vanmiddag won de zoon van Cassini II de Grote Prijs Flandria Rent in het Azelhof in Lier. Taizo Sugitani versloeg in een flitsende barrage negen concurrenten. Als beste Nederlander mocht Hendrik Jan Schuttert, na een fout in de eerste omloop, de 15-de prijs ophalen met Balboa HS (v. Tygo).

Op de vijfde plaats was Niels Bruynseels, de afgelopen weken op topconcoursen een erkende prijsvechter, de beste Belg met de eerder door Nicole Mestrom gereden Chief (v. Unaniem). Als laatste starter gooide Bruynseels op de van hem welbekende wijze zijn hart en ziel in de strijd. Maar een balk rolde in het zand en de tijd zou ook niet goed genoeg zijn geweest om de ervaren Japanner Sugitani te bedreigen.

Comme Il Faut

Er werd hard gereden, vanmiddag in het Azelhof. Benjamin Robert uit Frankrijk kwam met Unfinity Bois Margot nog het dichtst bij. Philip Lever, de in België gevestigde Australiër, sloot aan op plaats drie. Hij reed Comme Il Faut, niet de beroemde zoon van Cornet Obolensky, maar een nakomeling van Diamant de Semilly.

Joris van Helmond

Taizo Sugitani was in Lier dus heer en meester over het parcours dat in de barrage 1.50 m hoog stond. Zijn AES-goedgekeurde hengst Cuba won als jong paard enkele afleveringen van de Nederlandse hengstencompetitie onder Joris van Helmond.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.