Ex-KWPN hengst Zizi Top overleden

Zizi Top onder Hans Peter Minderhoud op het WK in Verden.

De ex-KWPN hengst Zizi Top is gisteravond overleden. De geruinde zoon van Tango stierf door een inwendige bloeding in de stallen van Ton Koenderink in Haaksbergen, hij werd veertien jaar oud. Koenderink: “Hij was wat koliekerig geweest, maar leek aardig opgeknapt. Toen ik later weer ging kijken, was hij rustig ingeslapen.”

Zizi Top werd geboren bij Frank van de Valk en Jacqueline van Anholt uit de merrie Litchy die ook de moeder is van de Grand Prix-hengst Painted Black. Na zijn goedkeuring kwam de zoon van Tango bij Hans Peter Minderhoud in opleiding.

Winnaar hengstencompetitie

Het duo was succesvol in de KWPN Hengstencompetitie, als vierjarige won de hengst de competitie in de klasse L en als zevenjarige werden zij tweede in de klasse Z/ZZ. Als vijfjarige was de bruine hengst onder Minderhoud de best presterende KWPN-er op het WK in Verden, in de finale was er vijfde plaats. Minderhoud bracht ZiZi Top in de wedstrijdsport uit tot en met de klasse Lichte Tour.

Laura Quint

Laura Quint nam in 2014 de teugels van Zizi Top over en bracht de inmiddels geruinde KWPN’er nog uit bij de Young Riders. Maar het paard kampte met blessures en werd uit de sport gehaald. Eind 2016 kwam hij bij Ton Koenderink op stal. Afgelopen jaar had Koenderink weer lichte training met Zizi Top opgepakt.

Kampioen hengstenkeuring

Ruim 200 kinderen van Zizi Top zijn geregistreerd en hij bracht één goedgekeurde zoon Diebrecht. De hengst werd kampioen van de hengstenkeuring en vertrok naar de stallen van Blue Hors in Denemarken. Bij het DWB kreeg hij de goedkeuring en kwam ter dekking onder de naam Blue Hors Denzel.

 

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.