Ga naar hoofdinhoud

Expression en Van Silfhout, koningen van de Lichte Tour

Diederik van Silfhout met Expression.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Ongelooflijk goed!" zo omschreef Imke Schellekens de kür van Diederik van Silfhout en de KWPN-hengst Expression. Het paar won zojuist met overmacht de kür op muziek in de Lichte Tour op Jumping Amsterdam. Van Silfhout kreeg een percentage van 81.208% en verwees Emmelie Scholtens met de andere KWPN-hengst en eveneens een Vivaldi-zoon, Desperado, naar de tweede plek. Op de derde plaats kwam de derde Vivaldi-zoon in de Lichte Tour, Crespo onder Geert-Jan Raateland.

De winnende kür van Diederik van Silfhout en Expression blonken uit in energie, harmonie en elegantie. Het was niet moeilijk voor de juryleden om de combinatie unaniem op kop te zetten. Na de zege in de Prix St.Georges op donderdag, een nog grotere overwinning in de kür voor het paar.

Fenomenaal

Na afloop vertelde Alex van Silfhout, vader en trainer van Diederik: “Het was fenomenaal! En dat in het eerste grote optreden van de hengst. Expression heeft een geweldige instelling en dat heeft ie al vanaf het moment dat hij bij ons op stal staat. We geven hem een jaartje rustig de tijd, hij is nog jong, en dan kan hij samen op met Arlando.”

Schwung

Emmelie Scholtens reed Desperado met 77.583% naar de tweede plaats. Op nieuw was het drafgedeelte enorm sterk van het paar. Scholtens stelde de Vivaldi-zoon met veel schwung voor. De wisselseries waren de enige onderdelen die iets minder glad verliepen.

Vivaldi-feest

Met 73.542% kwam de derde Vivaldi-zoon Crespo, in handen van Geert-Jan Raateland, op de derde plaats en maakte het Vivaldi-feest compleet in de Lichte Tour. Raateland en Crespo toonden een vlekkeloze proef, gekenmerkt door de mooie aanleuning. Het leek allemaal makkelijk en vriendelijk.

Foutjes

De nummer drie uit de Prix St.Georges, Tamar Zweistra, kreeg met Oldi 67 (v. Swagman) te maken met wat foutjes wat haar terug wierp naar de zesde plaats. Lynne Maas met de geweldig bewegende Jazz-dochter Electra pakte met 72.333% de vierde plaats. Ook Yvonne Snieder kwam met Gathe’s Dowendy S (v. Contango) met 71.042% nog boven Zweistra.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.