Extra startplekken Wereldbekerfinale naar Ludovic Henry en Ellesse Tzinberg

Ludovic Henry met After You. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Na afloop van de laatste Wereldbekerkwalificatie in Den Bosch maakte de FEI in de persconferentie bekend dat een van de twee te vergeven extra startplekken naar Ludovic Henry ging. Voor de tweede extra startplek waren nog meerdere kandidaten. Dit ticket naar Parijs is nu vergeven aan Ellesse Tzinberg.

Ellesse Tzinberg komt uit de Filipijnen en is gevestigd in het Amerikaanse Wellington. Ze brengt haar KWPN-er Triviant (v. Olivi) sinds 2017 internationaal uit in de Grand Prix. De inmiddels achttienjarige ruin werd eerder gereden door Matthias Alexander Rath en daarna door Charlotte Haid-Bondergaard.

Leerpaard

In het najaar van 2016 kocht Tzinberg, de enige Grand Prix-amazone in de Filipijnen, Triviant als leerpaard. De combinatie nam dit Wereldbekerseizoen deel aan vier kwalificaties. In Saugerties behaalde het duo 65,440% in de Grand Prix en 70,125% in de kür. In Wellington waren de scores 66,457% en 69,425%, 66,000% en 67,000% en bij de laatste kwalificatie begin maart 64,935% en 65,950%.

Ludovic Henry

Ludovic Henry kreeg zijn startplek als hoogstgeplaatste ruiter uit gastland Frankrijk. De olympische ruiter reed met After You (v. Abanos) de kwalificaties in Herning, Lyon, Salzburg en Gothenburg. In de ranglijst stond hij met 36 punten op de zestiende plaats.

Deelnemers Wereldbekerfinale dressuur

Titelverdediger:
Isabell Werth

West-Europese league:
1. Patrik Kittel
2. Dorothee Schneider
3. Jessica von Bredow-Werndl
4. Madeleine Witte-Vrees
5. Edward Gal
6. Daniel Bachmann Andersen
7. Tinne Vilhelmson Silfven
8. Belinda Weinbauer
9. Emile Faurie

Centraal-Europese league:
1. Inessa Merkulova
2. Hanna Karasiova

Noord-Amerikaanse league:
1. Laura Graves
2. Shelly Francis

Pacific league:
1. Mary Hanna

Geen league:
1. Yvonne Losos de Muñiz

Extra startplaatsen:
1. Ludovic Henry
2. Ellesse Tzinberg

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.