Familiefeest in de Hong Kong Tatler Trophy

Philippaerts, hier met Challenge vd Begijnakker Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Hong Kong Tatler Trophy op de Longines Masters eindigde in een familiefeest. De tweelingbroers Olivier en Nicola Philippaerts werden een en twee. De familie Whitaker, neef William en oom John, werden derde en vierde in de 1,45m-rubriek. De proef is een opwarmer voor de 5* Grand Prix later vandaag.

In de 1,45m-rubriek direct op tijd was Olivier Philippaerts zijn broer ruim te snel af. Als tweede in de ring zette hij met 54,37 seconden direct de tijd op scherp met de vijftienjarige Chellano Z-zoon H&M Challenge vd Begijnakker Z. Alle pogingen die vervolgens ondernomen werden stranden met hindernisfouten of waren langzamer dan de Belg.

De nestor van de springsport John William reed direct na Olivier Philippaerts een foutloze ronde en klokte 58,23 seconden met Leen O.L. (v. Berlin). Die tijd werd later verbeterd door zijn neef William met Fento Chin S (v. Chin Chin). William klokte  57,77 seconden.

Oliviers tweelingbroer Nicola kwam met Ustina Sitte (v. Clinton) aan het einde van de rubriek uit op drie seconden van zijn broer, de 57,23 seconden bleek goed voor de tweede plaats.

Ludger Beerbaum maakte de top vijf vol met de Catoki-zoon Cool Down.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.