Father Christmas Stakes voor Renwick, Smolders tiende

Op de Olympia Horse Show werd zojuist de ‘Father Christmas Stakes’ door Laura Renwick gewonnen. In de 1,45m-rubriek werd het Britse feestje compleet gemaakt door de tweede plek van William Funnell. Dat het spannend was in het puntenspringen bleek uit de tijden van de beste vijf combinaties die dicht bij elkaar lagen. Harrie Smolders pakte de tiende plaats met de Oklund-merrie Corrada.

Elf combinaties sprongen de volle 65 punten bij elkaar. Laura Renwick was met Con Chilli (v. Con Air) de snelste in 43,88 seconden en bleek ook de enige die onder de 44 seconden uitkwam. William Funnell moest met de KWPN gefokte Billy Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) bijna een halve seconde toegeven op de tijd van Renwick.

De derde tijd van 44,34 seconden werd neer gezet door de jonge Ier Anthony Condon met Fiona v/h Lemmenshof, de dochter van Nonstop. Malin Baryard-Johnsson was met H&M Second Chance (v. Carland) was twee tiende langzamer en Robert Bevis zat daar weer vier tiende achter op Pebbles IV (v. Cheers Cassini).

Harrie Smolders reed ook 65 punten bij elkaar met Corrada. Hij klokte de tiende tijd met de Oklund-dochter. Het paard van de Amerikaanse Copernicus Stables van Audrey Coulter heeft Smolders sinds november onder het zadel. Corrada is gefokt door Eugene Reessink in Winterswijk.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.