Ga naar hoofdinhoud

Adelinde en Parzival geven Hollandse zege glans

Dat Nederland de landenwedstrijd dressuur op het CHIO Rotterdam zou winnen stond op voorhand vast. Concurrentie van enige betekenis (waaronder een Duitse afvaardiging) ontbrak, terwijl het team van Wim Ernes juist op volle oorlogssterkte naar het Kralingse Bos was gekomen. Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival N.O.P. gaven de Nederlandse overwinning glans met een optreden dat weer deed denken aan de topvorm van vorig jaar.

Zo kort na hun matig geslaagde comeback op Outdoor Gelderland zetten Cornelissen en Parzival met 81,44% een top proef neer. Het laatste lid van het Nederlandse team, Edward Gal, kwam door foutjes van Glock’s Undercover N.O.P. in de wisselseries niet verder dan 80,88% en moest met de tweede plaats genoegen nemen.

Hans Peter Minderhoud kwam voor Nederland als eerste aan de start. Met de KWPN-hengst Glock’s Johnson TN (v. Jazz) zette hij een geweldige score neer van 76,68%. Van één jurylid kreeg hij zelfs 79%. Danielle Heijkoop noteerde met Kingsley Siro N.O.P. (v. Gribaldi) net een fractie meer en kwam uit op 76,96%. Twee juryleden plaatsten Minderhoud boven Heijkoop.

Het Nederlandse team liet in Rotterdam alle andere landen ver achter zich. Denemarken eindigde als tweede, gevolgd door Zweden.

De Nederlandse dressuurnatie slaakte vandaag een zucht van verlichting toen Adelinde Cornelissen met Parzival de Grand Prix-proef reed. De piaffemachine functioneerde als vanouds, terug was de vorm waarin de combinatie vorig jaar op het EK in Herning verkeerde. Een geruststellende constatering, met de Wereldruiterspelen in Normandië in het verschiet.

De proef van Edward Gal en Undercover zag er aanvankelijk ook heel goed uit, maar twee foutjes in de wisselseries om de twee galopsprongen, een beetje spanning bij de inzet van de eners en vervolgens ook een heel klein foutje in deze oefening kostten punten. Aanvankelijk had Edward in de tussentijdse score een licht voordeel op Adelinde, maar na de wisselseries moest hij zijn voorsprong prijsgeven om uiteindelijk vlak achter zijn teamgenote te eindigen.

Nederland domineerde dus deze wedstrijd. Het Oranje team bezette de hoogste vier plaatsen. Op plaats vijf was de Zweedse Minna Telde met de opvallende Sandro Hit-zoon Santana de hoogst geplaatste buitenlandse deelnemer.

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor de fotoserie van Arnd Bronkhorst.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.