FEI Nations Cup finale in 2017 voor vijfde jaar op rij in Barcelona

Marcus Ehning en Prêt à Tout, winnaars van 2016. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De FEI heeft  The Real Club de Polo de Barcelona, voor het vijfde jaar op rij aangewezen als de locatie voor de FEI Nations Cup finale, welke plaats zal vinden in september 2017.

De FEI Nations Cup ging in 1909 voor het eerst van start en is daarmee ’s werelds oudste en meest prestigieuze competitie binnen de springsport. De finale is opengesteld voor de beste achttien teams over drie wedstrijden waaraan 46 teams deelnemen. Dit jaar werd de finale gewonnen door het Duitse team, met een barrage tussen Nick Skelton op Big Star (v. Quick Star) en Marcus Ehning en Prêt à Tout (v. Hiram Chambertin).

Alle vertrouwen

“We zijn er trots op mede te kunnen delen dat de finale weer in Barcelona plaatsvindt”, gaf FEI president Ingmar de Vos aan. “Vanaf het begin van het moderne format van de serie, heeft Barcelona de finale gehost. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat het Barcelona Organisatie Comité, 25 jaar na de Olympische Spelen van 1992, wederom een prachtig evenement neer zal zetten.”

Volgend jaar is het niet alleen 25 jaar na de Olympische Spelen van 1992, maar ook nog eens het 120-jarig bestaan van The Real Club de Polo.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Global Equestrian News

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.