FEI test korte en vernieuwde Grand Prix op London Olympia

De FEI maakte donderdag bekend dat op de wereldbekerwedstrijd London Olympia voor het eerst een kortere Grand Prix gaat worden uitgetest. Na de verkorte proef komen de ruiters ook nog aan het woord terwijl ze nog op het paard zitten. De pilot wordt omschreven als sneller en interessanter om het publiek betrokken te houden.

De mededeling over de pilot werd door de FEI tegelijk gedaan met de vraag om aanmeldingen voor de organisatie van de wereldbekerfinales dressuur en springen in 2022, 2023 en 2024 en voor de Europese Kampioenschappen in alle disciplines in 2021 en 2023. Er was geen indicatie of er ook aanmeldingen werden gezocht voor de organisatie van de wereldruiterspelen, die eventueel in 2022 zouden worden gehouden.

Betrokken publiek

De FEI liet weten dat het doel van de pilot met de korte Grand Prix is om de eerste dag een snelle wedstrijd te hebben waarbij de ruiters hun gevoel direct na de proef delen met het publiek. Daarmee houd je het publiek meer betrokken bij de wedstrijd. Er is nog geen proef beschikbaar, maar de puntentelling wordt hetzelfde als die, die nu gebruikt wordt in de World Cup Western European League.

Bron: Dressage-news

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.