Ga naar hoofdinhoud

Femke Beljon’s Zoraïda met vervroegd pensioen

Femke Beljon en Zoraida
Femke Beljon heeft besloten om haar Grand Prix-merrie Zoraïda uit de sport terug te trekken. De Painted Black-dochter raakte vorig jaar geblesseerd toen ze in de ereronde op de Centrale Keuring in Geesteren schrok en losbrak. 

Beljon had de keurmerrie tien jaar lang onder het zadel. Op vijfjarige leeftijd mocht de sensibele merrie deelnemen aan de finale van de Pavo Cup. Op latere leeftijd werd ze Nederlands reservekampioen in zowel de ZZ-Licht als de ZZ-Zwaar. Daarna trainde Beljon de merrie succesvol door tot op Grand Prix-niveau.

Alles geprobeerd

Na het ongeluk op de Centrale Keuring van vorig jaar raakte Zoraïda dusdanig ernstig geblesseerd dat Beljon besloot haar te laten dekken. “Haar lichaam kon het na het ongeluk op de keuring in juli 2017 niet meer aan om weer terug te komen op Grand Prix-niveau. We hebben alles geprobeerd, maar het mocht niet meer baten”, laat de amazone weten in een bericht op Facebook.

Fokkerij

Het is de bedoeling dat de merrie de komende jaren wordt ingezet voor de fokkerij. “Het is goed zo, ze mag nu lekker gaan genieten van haar vervroegd pensioen en we hopen dat ze nog een aantal hele mooie en gezonde veulens mag brengen.”

Beljon en Zoraïda op Jumping Amsterdam 2014:

Bron: Facebook Femke Beljon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.