Finale Manno Trofee gewonnen door Dylano

Dylano, vader van maar liefst drie aangewezen veulens Foto: Melanie Brevink

De finale van de Manno Trofee werd zojuist gewonnen door Dylano en zijn rijder Mark de Groot.

Nadat drie rijders over moesten rijden was de onbetwiste winnaar de Plains Liberator nakomeling Dylano van eigenaren M.C. de Groot en Blackhorse BV. Tweede werd de Atleet-nazaat Eebert, in eigendom van de Gebr. van Manen, gereden door Robbie van Dijk. Op plaats drie vinden we Bommelsteyns Hubert (Cizandro) van J.J. van der Meulen.

Vier en vijf

Delviro HBC en Idol mochten niet overrijden, en werden vierde en vijfde. Idol werd gereden door Thomas van der Weijden, aangezien Mark de Groot met Dylano de finale reed. Een goede keuze blijkt achteraf.

Tuigpaard van het jaar

Na de uitreiking van de Manno Trofee werd het tuigpaard van het jaar bekend gemaakt. De 16-jarige fokmerrie Veldine (Manno x Wilhelmus) van Piet Lelieveld werd tuigpaard van het jaar. Het is ongekend dat een merrie twee goedgekeurde dekhengsten fokt die zo succesvol zijn, Eebert (v.Atleet) en Bommelsteyns Hubert (Cinzandro), de nummer twee en drie in de Manno troffee.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.