Fokproduct Bruggink wint 1,50m in Mexico

Jaime Azcarraga met Anton

Jaime Azcarraga heeft gisteren de met 35.000 dollar gedoteerde kwalificatie voor de wereldbekeromloop in het Mexicaanse Guadalajara op zijn naam geschreven. Azcarraga was in eigen land met de door Gert-Jan Bruggink gefokte Anton (v. Marome) de overige zes barrage-deelnemers te snel af.

De 57-jarige vijfvoudige Olympisch deelnemer Azcarraga moest in de ochtendrubriek nog zijn meerdere erkennen in de Braziliaan Rodrigo Lambre. In de barrage van de 1,50m-rubiek waren de rollen omgedraaid. Azcarraga reed de AES gefokte Anton razendsnel rond en was op de meet een seconde sneller dan Lambre met Chacciama (v. Chacco Blue).

Echte winnaar

“Hij is een echte winnaar, een vechter,” aldus Jaime Azcarraga over de Marome-zoon die Gert-Jan Bruggink heeft gefokt. Al zeven jaar heeft de Mexicaan het paard in zijn bezit en vol vertrouwen ziet hij de wereldbekerwedstrijd in Guadalajara dit weekend tegemoet: “Ik voel me goed en we zijn in vorm. Ik ben er helemaal klaar voor.”

Lambre

Rodrigo Lambre pakte met de Oldenburgse merrie Chacciama de tweede plaats in 43,15 seconden. Hij werd op een tiende gevolgde door Jose Alberto Martinez Vazquez uit Mexico met No Limit (v. Nekton).

Bartender

De top vijf werd volgemaakt door Juan Manuel Luzardo op Stan (v. Stakkato) en Alejandro Mills op de KWPN’er Bartender (v. Cardento). Beiden hadden vier strafpunten in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Bron World of Showjumping/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.