Frank Schuttert: ‘De schade beperkt houden’

“Ik moet het nog terugkijken op de video, maar ik denk dat Chianti’s Champion de balk maar heel nipt aanraakte, nét de breedte niet haalde”, zegt Frank Schuttert als hij als eerste Nederlandse springruiter het openingsparcours van het WK in Tryon heeft afgelegd. “Doodzonde, maar er komen nog een paar dagen.”

Chianti’s Champion sprong het jachtparcours van Alan Wade verder heel goed rond. “Afgezien van die balk liep alles zoals we het samen vooraf gepland hadden. Mijn paard sprong fantastisch, dat geeft vertrouwen voor de komende dagen.”

Geen snelle paarden

Frank Schuttert verscheen vanmorgen als eerste in de enorm grote arena van het Tryon International Equestrian Centre. “Dat besluit om als eerste te rijden hebben we samen genomen. Voor mij blijft het hetzelfde wanneer ik ook rijd. We hebben geen van vieren een snel paard dat typisch geschikt is voor het jachtspringen. Al onze paarden zijn meer gemaakt voor de komende dagen, als het een tandje hoger wordt. Vandaag moeten we dus zien dat we de schade beperkt houden.”

‘Geklaag is onzin’

Er is al heel veel geklaagd over de organisatie van de Wereldruiterspelen, maar daar kan Frank zich niet in vinden. “Dat vind ik totale onzin, tenminste voor ons deel. De stallen zijn schitterend, het voorterrein is mega groot, de bodems zijn goed, alles ligt dicht bij elkaar, schitterend stadion, wat wil je nog meer.”

Eerste keer vliegen

Frank Schuttert arriveerde vrijdag al, terwijl zijn teamcollega’s zondag pas aankwamen. “Mijn paard vloog voor de eerste keer, dus ik wou erbij zijn als hij van het vliegtuig kwam. Dat gaf mij een beter gevoel. Maar hij heeft heel goed gevlogen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.