Ga naar hoofdinhoud

Frank Schuttert: ‘Gelukkig heb ik drie goede collega’s’

Frank Schuttert in overleg met Marc Houtzager en Harrie Smolders Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Klote. Veel meer kan ik er niet van zeggen", zegt Frank Schuttert als hij als eersteling van het Nederlandse team in de eerste omloop van de landenwedstrijd gelijk al tegen drie balken opgelopen is.

Chianti’s Champion heeft het hele seizoen goed gepresteerd en laten zien dat het hem niet uitmaakt wat voor een parcours er staat. Steeds 0 of 4 gelopen. Des te teleurstellender dat er juist hier drie balken in het zand vallen. Gelukkig heb ik drie goede collega’s. Ik hoop dat ze hetzelfde kunnen doen als gisteren.”

Kont niet hoog genoeg

“Op het voorterrein was het gevoel goed en de eerste hindernissen sprong hij heel goed. Op de driesprong was het plan om iets voorwaarts in te komen. Dat deed ik ook wel, maar daar kreeg hij de kont net niet hoog genoeg. Eigenlijk hetzelfde op de steilsprong erna. Fouten die ik zeker niet had verwacht, gezien ook de vorm waarin hij is. Misschien, in die laatste lijn, heb ik die afstand in vijf galopsprongen niet goed genoeg verzorgd waardoor ik er nog een derde bijkreeg.”

Beetje flauw

Frank wil zijn paard de schuld niet geven, maar de eerste twee fouten ontstonden omdat Chianti’s Champion achter wat flauw was. “Het waren geen harde fouten, een beetje flauw inderdaad. Hij was vanmorgen heel erg fris, alles leek goed. Ik snap eigenlijk niet waarom er zoveel strafpunten op het bord staan.”

Krappe tijd

De krap gestelde tijd was zeker niet in het voordeel van Chianti’s Champion. “Ik moest direct in het begin mijn tijd pakken. Lange lijnen, alles een beetje open, misschien dat hij daardoor wel iets flauw werd. Morgen maar beter.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.