Ga naar hoofdinhoud

Franse overwinning in tweefasen wedstrijd CSI5* Lyon

Wout-Jan van der Schans. Foto: De Paardenkrant
Een mooie thuisoverwinning was er vanmiddag voor Louis Bouhana uit Frankrijk met de tienjarige Qlandestin SAS. In augustus schreven ze de Grote Prijs van Bratislava al op hun naam en zojuist wonnen ze voor eigen publiek een tweefasen wedstrijd over 1,50-1,60m op het CSI5* van Lyon. Wout-Jan van der Schans viel ook nog in de prijzen.

Niet minder dan twintig combinaties bleven foutloos in de tweede fase. De Fransman Bouhana was veruit de snelste uit het veld en kwam met 27,05 ruim een seconde sneller door de finish dan de nummer twee, Doda de Miranda uit Brazilië die voor deze rubriek AD Nouvelle Europe Z had gezadeld.

Egyptenaar Abdel Saïd bereikte in 28,86 seconden de derde stek met Dakota. Steve Guerdat zat hem op de hielen in het zadel van Concetto Son maar moest met een tijd van 28,93 seconden genoegen nemen met de vierde plaats.

Wout-Jan van der Schans reed Aquila SFN zeer efficiënt in het rond. Ze kwamen zonder fouten over de eindstreep in een tijd van 30,53 seconden, goed voor een verdienstelijke achtste prijs.

Het toppaard Palloubet D’Halong werd door zijn nieuwe ruiter Bassem Hassan Mohammed uit Qatar zorgvuldig door het parcours gestuurd. De nog verse combinatie liep daarbij een tijdfout op, maar het lijkt een goede combinatie voor de toekomst te kunnen worden. Gerco Schröder noteerde met Cognac Champblanc acht strafpunten op het scorebord en kwam niet verder dan de 38e plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.