Franse springruiters openen sterk in het hol van de leeuw

Mathieu Billot met Shiva d'AmauryFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hij ging al als twaalfde van start in de openingsrubriek van CHIO Aken, maar wist zijn leidende positie tot het einde van de rubriek vast te houden. Mathieu Billot zette met de Selle Français-hengst Shiva d’Amaury met 71,18 seconden op de teller een zeer scherpe tijd neer in de direct op tijd.

De Fransman bleef daarmee ruim 2,5 seconde voor op Henrik von Eckermann en de Que Guapo-zoon Que Bueno de Hus Z. Thuisland Duitsland moest het stellen met ‘slechts’ de derde plaats. Het was Michael Kölz die er met FST Dipylon (v. Dinglinger) in slaagde foutloos te finishen in 74,01.

Franse hegemonie

Naast Billot werden er door zijn landgenoten Nicolas Delmotte (vierde) en Kevin Staut (zesde) sterke resultaten behaald. Staut was met zijn zesde plaatst de laatste die de finish zonder strafpunten wist te passeren.

Verdi TN

Maikel van der Vleuten reed zijn Olympiade-paard Verdi TN als één van de eerste starters de ring in, maar kon geen topresultaat noteren. Hij kwam de ring uit met 14 strafpunten.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.