Fransen heersen in 2* Grand Prix Parijs

In de barrage van de 2* Grand Prix van Parijs zette de Fransman Guillaume Foutrier als eerste barragekandidaat de winnende tijd op het scorebord. Hij was snel en foutloos met de Numero Uno-zoon Isperado van het Wingerd Hof en zijn tijd van 33,83 seconden bleek genoeg voor de winst. Nicolas Delmotte kwam er nog dichtbij met Ilex VP maar kwam drie tiende tekort. Demi van Grunsven was met een vijfde plaats de beste Nederlandse.

De barrage van de Grote Prijs was delicaat, precisie was het motto voor een hoge klassering. Guillaume Foutrier beet het spits af met de Numero Uno-zoon Isperado van het Wingerd Hof en liet zien hoe effectief er gereden moest worden. De 33,83 seconden bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Ook Jens van Grunsven plaatste zich voor de barrage met Cika. Hij nam alle risico’s met de merrie van Can Cun la Silla, draaide uiterst kort de dubbelsprong maar kreeg een fout. Ook ging de laatste eraf en Van Grunsven zakte naar plaats elf.

Geen risico’s

Demi van Grunsven kwam ook vroeg in de barrage met de negenjarige hengst Tinka’s Hope (v. Tinka’s Boy). Ze reed een een degelijke rit zonder al te veel risico’s en zette met 37,78 seconden de vijfde tijd op de klokken.

Gudrun Patteet met Sea Coast Coco Berlini (v. Berlin) en de Spanjaard Diego Perez Bilbao op Tarzan de Flandre (v. Calvaro Z) waren vervolgens ook sneller dan Demi Van Grunsven en bezetten de derde en vierde plaats.

Delmotte net te langzaam

Aan het eind van de barrage werd het nog spannend door de snelle ronde van Nicolas Delmotte die met Diamant de Semilly-zoon Ilex VP zijn landgenoot Foutrier het vuur na aan de schenen legde. De 34,11 seconden was maar iets langzamer en goed voor het tweede geld. Ook de laatste starter Jessica Mendoza ging hard met Wan Architect. Ze leek op de overwinning af te stevenen, maar de laatste hindernis ging eraf. Ze was de snelste vierfouter.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.