Fransen ijzersterk op Zwitserse bodem

Roger-Yves Bost hier met Qoud'Coeur de la Loge Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Thuisruiters Alain Jufer en Steve Guerdat deden een goede poging om aan kop te komen in de Thermolan AG Prijs in Basel, maar moesten hun meerdere in Olivier Robert en Roger Yves Bost. Met bijna een seconde voorsprong greep Robert de winst in de 1,45 meter direct op tijd en fouten.

Dat deed de Fransman door de Forsyth-zoon Forest Gump foutloos rond te sturen in 52,84 seconden. Zijn landgenoot Bost kwam dicht in de buurt met Pegase du Murier (v. Adelfos) en maakte het succes voor zijn land compleet.

Nog meer Frans succes

Na Jufer (54,84) en Guerdat (55,03) eindigde Simon Delestre op plaats vijf. Met Filou Carlo Zimequest (v. Coronas) kwam hij net boven de 57 seconden uit, vijf honderdste sneller dan de eveneens uit Frankrijk afkomstige Aldrick Cheronnet.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.