Ga naar hoofdinhoud

Frederik Cattebeke wint Grote Prijs Lier

De Belg Frederik Cattebeke heeft met Caesar vanmiddag de Grote Prijs van CSI Lier gewonnen. De beker van de Flandria Rent Grote Prijs op 1.50m werd aan Cattebeke overhandigd door Prins Laurent. Lisa Nooren won eerder vandaag de CSI2* 1.35m.

Zes Belgische combinaties bleven in een internationaal bezet deelnemersveld foutloos in het basisparcours en mochten terugkeren voor de barrage. Cattebeke verscheen als derde starter in de barrage en stuurde de KWPN-gefokte hengst Caesar (v. Lucky Boy) foutloos over de finish in een tijd van 45,30 seconden. “Niet snel genoeg,” zei hij nog bij het verlaten van de ring. Maar het tegendeel was waar, zijn tijd was wel goed genoeg voor de winst.

Marjan de Wachter en Uringa Z (v. Udarco) bleven ook foutloos, maar haar tijd van 46,49 was niet goed genoeg om die van Cattebeke te verbeteren. Patrik Spits deed ook nog een goede poging met de Whitaker-zoon Donckervoort DH, maar nam naar de tweede hindernis iets teveel risico en kreeg te maken met een weigering. Uiteindelijk werd hij derde met 4 strafpunten en een tijd van 52,77.

Lisa Nooren naar winst 1.35m

Nooren zette eerder vandaag een goed resultaat neer door met de Belgisch gefokte Illusion GT (v. Couleur Rubin) de 2-sterren 1.35m te winnen. Haar tijd van 37,33 seconden was genoeg om in de barrage 8 andere combinaties voor te blijven.

Met 38,15 seconden kwam de Canadese Karina Aziz met Fleur Roosters van Betz het dichtst bij de tijd van Nooren. Ze bleef voor op de Ier Patrick Hickey die met de Holsteiner merrie Quandurina (v. Quadam de Revel) in 38,23 seconden foutloos over de finish kwam.

Klik hier voor de uitslag van de CSI2* 1.35m.
Klik hier voor de uitslag van de CSI2* Grote Prijs.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.