Fredricson na negatieve kritiek: ‘De paardensport is groter dan de meesten denken’

Peder Fredricson met All In. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

‘Paardensport is geen sport’, kopten diverse Zweedse kranten, daags nadat springruiter Peder Fredricson de ‘Jerring Prisset’, de meest prestigieuze sportaward in Zweden vergelijkbaar met de titel ‘Sportman van het Jaar’ in Nederland, won. Met 34.6 procent van de stemmen liet de ruiter onder andere één van ’s werelds beste golfers, Henrik Stenson, achter zich. De uitslag veroorzaakte echter veel commotie in de Zweedse media. 

Meerdere sportjournalisten erkennen de sport niet en vulden de kranten met woorden als ‘schandaal’ en ‘corruptie vanuit de paardenwereld’. Dat een springruiter wint is volgens hen onbegrijpelijk.

‘Het kan mij weinig schelen’

De Olympisch zilveren medaillewinnaar lijkt zich weinig van de kritiek aan te trekken. “Persoonlijk kan het mij weinig schelen. Er wordt veel gereageerd op de negatieve kritiek, dus ik hoef zelf niet te vechten voor de erkenning van de sport. Het is een goede discussie, dat ik deze prijs win laat zien dat de paardensport groter is dan de meeste mensen denken”, reageert de ruiter.

Hard werken

“Ik hoop dat deze erkenning indruk zal maken op mensen, vooral de jonge generatie, en dat zij de moed hebben te investeren in de sport. Het laat zien dat je dromen kunt waarmaken door hard te werken”, besluit de winnaar van de sportaward.

Hart onder de riem

Landgenoot Rolf-Göran Bengtsson won vijf jaar geleden de prestigieuze award en werd destijds ook onderworpen aan veel minachting en spot vanuit de pers. In diverse interviews steekt Bengtsson zijn landgenoot een hart onder de riem.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Tidningenridsport/Ridehesten

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Fredricson na negatieve kritiek: ‘De paardensport is groter dan de meesten denken’
 1. 1

  Kunnen de journalisten die negatief reageren op de award eens uitleggen waarom het woordje ” sport” in het woord ” paardensport ” staat ??
  Hebben deze heren al eens op een paard gezeten? laat staan gereden met een paard?
  ZE zouden dan wel beseffen waarom we hier van SPORT mogen spreken
  Mvg
  Luk vd Wouwer