Ga naar hoofdinhoud

Gal: ‘Je merkt dat Zonik nog wat groen is’

Exclusief Video
Edward Gal en Glock's Zonik Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Edward Gal gaat op dit moment in de CDI3* op het CHIO Rotterdam aan de leiding. Met een score van 75.440% stemde de ruiter zich tevreden. "Ik was er blij mee, maar er zijn natuurlijk nog genoeg dingetjes die hier en daar beter kunnen", blikt de ruiter na afloop terug.

“Zo duurde de laatste overgang van galop naar de draf net wat te lang, net als het aangalopperen. Daarnaast kwam hij in de pirouette wat te veel terug en wilde hij in de eerste piaffe te veel doen. Dan komt hij er te groot in en is het moeilijk dat gauw opgelost te krijgen. Dus er zijn nog genoeg dingen die beter kunnen, maar natuurlijk ben ik blij. Dit is een mooi begin”, klinkt het tevreden.

Entourage

Dit is de eerste keer voor de combinatie dat ze in een entourage als op het CHIO aan de start verschenen. Hoewel het leek alsof de Blue Hors Zack-nakomeling daar weinig van onder de indruk was merkte zijn ruiter toch verschil. “Hij voelde toch een beetje gespannen aan, daarin merk je dat hij nog wat groen is. Hij kwam in de wisselseries bijvoorbeeld wat terug. Dan moet ik net wat groter in komen met mijn hulp om hem goed bij de les te houden. Dat geeft verder niets, we weten wat hij kan.”

Kür

Gal verschijnt morgen met Zonik aan de start in de kür. De ruiter blijkt daar nog niet teveel mee bezig te zijn geweest. “Het leek mij wel leuk om eens een kür met hem te rijden. Ik ben er alleen nog niet uit welke. Er liggen er genoeg op het schap, dus ik moet nog even kijken welke voor hem het beste past”, zegt de ruiter lachend.

Bekijk hier de proef van Edward Gal en Zonik:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.