GCL: Zorzi en Ehning (Valkenswaard United) winnen

Global Champions League of Mexico City Team Valkenswaard United - Alberto Zorzi on Cornetto K Mexico City,Campo Militar de Marte 6th april 2017 ph.Stefano Grasso/GCL

Vanavond werd de eerste ronde van Global Champions League etappe in Valkenswaard verreden. De winst ging naar team Valkenswaard United vertegenwoordigd door Alberto Zorzi (Fair Light van ’t Heike) en Marcus Ehning (Cornado NRW).

Valkenswaard United ruiters Ehning en Zorzi reden een totale tijd van 149 seconden. Het team van de Cannes Stars met als ruiters Karel Cox (Dublin van Overis) en Sergio Alvarez Moya (Carlo 273) eindigde als tweede op acht-honderdste afstand van de nummer één. De top drie werd afgemaakt door de Scandinavian Vikings waar Christian Ahlmann (Tokyo) en Leopold van Asten (VDL Groep Miss Untouchable) voor reden.

Individuele strijd

Naast de teamwedstrijd was het ook een individuele rubriek. De winst ging naar de Amerikaan Kent Farrington, na zijn beenbreuk was Valkenswaard weer zijn eerste Global Champions Tour wedstrijd. Met Creedance (v.Lord Z) reed de topruiter een tijd van 64,71 seconden. Met een ruime seconde achterstand pakte Simon Delestre de tweede plaats met de Casall-nazaat Chesall Zimequest. Pedro Venice werd derde met For Felicila (v.For Pleasure).

Vierde en zevende

Frank Schuttert en Jur Vrieling deden beiden hen best de overwinning naar zich toe te trekken, maar kwamen beiden tekort. Frank werd uiteindelijk vierde met La Fille Rouge (v.Couleur Rubin), en Jur pakte met Zypern III (v.Casall) een zevende plaats.

Tweede ronde en Grand Prix

Morgen om 14.30 is de tweede ronde van de teams in de Global Champions League. Ook barst morgenavond om 18.15 de strijd om de Longines Global Champions Tour Grand Prix of Valkenswaard los.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.